Wijn proeven in Zuid-Afrika

Oudtshoorn,

Het is warm als wij arriveren in Oudtshoorn. Eigenlijk is de lunchtijd net over, maar gelukkig kunnen we nog wel wat eten en vooral drinken. Eerst een glas water om het vochtgehalte aan te vullen en daarna is het echt genieten van een koele Pinotage en boboti.

Hoofdstad van de Kleine Karoo,  met op de achtergrond de Swartbergpas met Cango Coves, wordt de struisvogelhoofdstad genoemd. Vroeger gingen de veren de hele wereld over, nu zijn de struisvogel farms een toeristische attractie.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Ik ontkom er natuurlijk niet aan om een struisvogel-farm te bezoeken. “Eigenlijk wel leuk”,  moet ik eerlijk bekennen. Het enige waar ik het niet mee eens ben, is het berijden van de struisvogels, omdat ik me niet kan voorstellen dat de struisvogels hier zelf ook plezier aan beleven. De rest van het bezoek was leerzaam.

Na afloop gaan we met een klein groepje eten, een struisvogelbiefstuk van de braai (bbq) en heerlijke lokale wijn. Het restaurantje staat boven op de berg. De zon gaat bijna onder en zorgt voor een mooi warm uitzicht. Dit smaakt naar meer!

 

Wijnen van Zuid Afrika

Wijn is een belangrijk export product in Zuid Afrika. De bekendste wijnstreken zijn De Paarl, Stellenbosch en Franschhoek, maar de vele wijngebieden in de Kaapprovincie kom je vanaf de Atlantische kust tot aan de Indische oceaan tegen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De Pinotage is de nationale druif en  trots van Zuid Afrika. Ze is ontstaan uit een kruising van Cinsaut en Pinot Noir. De Cinsaut in Zuid Afrika  werd vroeger Hermitage genoemd en door samenvoeging met de Pinot Noir heeft ze de naam Pinotage gekregen. De Pinotage is een frisse rode wijn en mijn favoriet!

Echter het merendeel van de wijnen uit Zuid Afrika zijn witte wijnen (ca 60%) als Steen (Chenin Blanc), Colombard, Sauvignon Blanc en Chardonnay en van de rode wijnen (ca. 40%) zijn de Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en de Pinotage de bekendste.

Stellenbosch

We vervolgen onze reis, richting Stellenbosch, het hart van de beroemde Zuid Afrikaanse wijnbouw.

Het is de combinatie van het ouderwetse, de omringende natuur en het levendige van een studentenstad dat Stellenbosch zo leuk maakt. In Dorp-straat ligt ook het bekende Oom Samie se Winkel. Een winkel die sinds de oprichting zo’n 200 jaar geleden nog geen spat is veranderd! Hier kun je neuzen naar spullen uit vroegere tijden, zoals antieke gebruiksvoorwerpen en kleding, maar ook is er een assortiment wijnen en vers fruit.

Op een zonovergoten terras strijken we neer, Zuid Afrika smaakt naar meer!

 

 

 

 

 

By |2018-11-01T08:13:56+00:00februari 2nd, 2015|Afrika, Algemeen, Uitgelicht klein 2, Zomer|0 Comments

Leave A Comment